Міська рада виділила з бюджету майже 3 мільйони гривень на модернізацію теплової мереж державним комунальним підприємством «Луцьктепло».

Сьогодні під час обговорення питання «Про внесення змін до бюджету» депутати обговорювали питання виділення коштів на модернізацію теплових мереж. За словами міського голови Миколи Романюка загальна сума, яка необхідна для проведення цих заходів становить близько 10 мільйонів гривень. Частину цих коштів, а точніше 2 800 000 сьогодні під час виділили з міського бюджету.

Таку необхідність проведення модернізації міський голова пояснив тим, згідно рішення селекторної наради Антикризового енергетичного штабу від 3 липня 2014 року, що стосується 10% зменшення споживання природного газу ДКП «Луцьктепло». Принаймні так зазначено у додатку до рішення. Проте вже під час обговорення цього питання Микола Романюк наголосив, що використання газу потрібно скоротити до 30%.

У додатку до проекту рішення зазначено, що економія 10% відсотків природного газу дозволить зекономити 144 тисяч кубометрів газу, однак не зазначено скільки це у гривнях.

Ми поцікавилися у голови луцької міськради Миколи Романюка чи не вийде так, що затрати на модернізацію котелень та теплових мереж будуть більшими, аніж вартість зекономленого газу, однак на це Микола Романюк почав розповідати про співпрацю з Європейським банком реконструкцій та розвитку.

Крім того, як значиться в додатку вищезгадані заходи дадуть можливість закрити котельню по вулиці Винниченка 30. Про подальшу долю котельні міський голова також нічого не знає.

Депутат Ігор Поліщук вносив пропозицію про те, аби не голосувати про виділення коштів, адже у додатку існують певні неточності, однак депутати не підтримали його пропозицію.

Колега депутата, член депутатської групи «Новий Луцьк» Рустам Дячук наголосив на тому, що решту коштів – 7 мільйонів гривень, які  ДКП «Луцьктепло» ніби то виділить з власних коштів, насправді виділять з коштів споживачів, позаяк «Луцьктепло» не має таких коштів.