Група людей на чолі з заступником голови Волинської обласної ради Ігорем Гузем влаштувала міні-мітинг під головним управлінням міліції області з вимогою до міліцейських посадовців про звільнення з посади заступників начальника Михайла Руденка, Олександра Никитюка та Володимира Поліщука.
Нагадаємо, активісти уже не вперше вимагають від цих заступників звільнити посади, позаяк стверджують, що саме ці правоохоронці причетні до переслідувань активістів під час подій Євромайдану на Волині.
"Ми хочемо щоб нас на пятий місяць почули. Керівник слідчого управління Руденко який відкривав 13 кримінаьних справ на активістів Євромайдану. На мене особисто відкривав тр кримінальні справи. Він повинен залишити лави міліції, це наша вимога", - звернувся до присутніх Гузь із підвищення при вході до приміщення УМВС.
Разом з оратором на сходах стояли кілька найактивніших мітингарів, решта слухали спікера навпроти входу знизу. Біля Гузя стояв і начальник міліції Петро Шпига, однак він на загал свою позицію щодо своїх заступників не висловлював, а тільки слухав.
"Я вчора говорив з замміністра МВС Чоботарем , який сказав, що Руденка переводять в київську міліцію. Яку очолив ще один діяч велткого масштабу пан Терещук. Який робив все можливе щоб задушити революцію. Сьтогодні він очолив київську міліцію. Не за таке ми стояли і не такого ми хотіли. Ну, Терещуку ми будемо в іншому місці ставити "
Під час промови Гузя якась жінка з натовпу почала кричати, що вона не згідна з Ігорем Гузем і він не має права так говорити, бо він не призначав на посади цих осіб. На що Гузь закликав слухачів не реагувати, бо тільки она людина прийшла показати що є хтось за Руденка. 

"Якщо міністр МВС нас е чує, якщо заступники нас не чують, значить громаду мають почути. Якщо треба повторень деяких речей, ми будемо їх влаштовувати, тому що Майдан має жити вічно. Хто підтримує ультиматум за тиждень часу звільнити цих заступників? Це є ультиматум конкретний і категоричний."

Гузь повідомив, що їхній ультиматум - звільнення заступників начаьника міліції впродовж тижня, інакше він приведе до УМВС півтисячі людей.