Луцькрада погодила питання про облаштування земельних ділянок для вигулу собак.

Директор комунального підприємства «Ласка» Богдана Новарчук підготувала проект рішення, у якому йдеться про те, що у Луцьку виділять три ділянки для вигулу собак.

Богдана Новарчук окрім проекту підготувала навіть презентацію, у якій продемонструвала досвід європейських країн.

Та незважаючи на те у депутатів таки виникли питання до директорки комунального підприємства.

Зокрема депутати Рустам Дячук та Роман Бондарук запевняли, що директор КП «Парки і сквери» має багато зауважень до цієї пропозиції та виступає проти. Крім цього, Богдана Новарчук не узгодила питання з власниками сусідніх земельних ділянок.

«В Анатолія Трикуша, директора КП «Парки і сквери» є навіть офіційний лист про те, що підприємець, на території якого хочуть облаштувати туалет відмовляється взагалі його утримувати. Так що це питання треба обов’язково доопрацьовувати!», - наголосив Дячук.

Аскольд Пекарський заявив, що треба піднімати податок на собак.

«Я знаю, що вашим куратором є святослав кравчук і він мудра людина, але чого він допустив, що у вашому проекті рішення стільки ляпів?», - дивується Андрій Осіпов.

Петро Савчук поцікавився чи проінформовані лучани про таку інновацію у місті і яке покарання чекає на порушників, якщо ті не знають про відведення спеціальних земельних ділянок для вигулу собак.

Та сама Богдана Новарчук вважає, що це «їхні проблеми».

«Ми вже повідомили усі ветеринарні клініки і так само повідомили тих людей, які зареєстрували собак – це близько тисячі власників тварин. А ті, хто не зареєстрував своїх собак і не знає про відведення скверів для вигулу собак, то це їхні проблеми», - відповіла Богдана Новарчук.

Зауважимо, що напередодні вона заявила, що у Луцьку тримають близько 10 тисяч домашніх тварин.

Директор КП «Парки і сквери» Анатолій Трикуш зауважив, що висновок санепідемстанції говорить про те, що парк біля гімназії №21 є місцем масового відпочинку, а згідно законодавства там не можна облаштовувати сквер для вигулу собак.

Депутат Богдан Шиба подав пропозицію про те, щоб рішення підтримати, однак майданчики відводити лише після погодження з виконавчим комітетом.

Міський голова просив депутатів таки погодити це питання і підтримати проект рішення з пропозицією Богдана Шиби, і зрештою таки прийняли рішення.