Лучанин Олександр Дмитрієв, на псевдо «Кутозов» – боєць батальйону «Айдар». Протягом останніх двох місяців воював на Сході України. Повернувся додому лише через необхідність зробити операцію. 
«Свій псевдонім він отримав від травми. Резинова куля потрапила у око і тепер заважає повноцінному життю. Повернувся додому лише щоб зробити п'яту операцію», - розповідає боєць журналістам. Але картає себе за це, адже йому довелося залишити своїх товаришів, своїх побратимів на війні.
За професією Олександр будівельник, займався покрівлею. Спочатку прийшов на Майдан, пізніше подався добровольцем у батальйон. Керувався тим, що у нього відбулася переоцінка цінностей.
З самого початку зброю їм не видавали, вони переважно рили окопи. Умови теж були жахливі, техніки не вистачало. Проте пізніше, за словами Олександра ситуація стабілізувалася. Та дякує він не державі, а саме простим людям та волонтерам, які не байдуже поставилися до ситуації у країні.
Також він зазначає, що вони чекають на третю світову війну, проте надіються, що все це закінчиться у найближчий час. Адже в них є шанс вигнати ворога зі своїх рідних земель. Якщо раніше вони воювали проти погано обучених сепаратистів, то зараз вони воюють із професійними військовими, - впевнений доброволець. А воюють вони проти військових різних національностей. Та постає питання, хто ж їм видав зброю?
І у цьому Олександр звинувачує лише Путіна, в якого, запевняє хлопець, сценарій завоювання нашої батьківщини давно вже написаний і він його вирішив пришвидшити, оскільки майдан не дозволив йому цього зробити раніше.
Після проведення операції, айдарівець планує назад повернутися на схід, у батальйон територіальної допомоги Луганської області аби захищати свою країну. І не дати ворогам топтатися по рідній землі.