В СБУ встановили, що житель Черкас з 12-ма спільниками збирали для ДНР ліки, камуфляжний одяг і розвантажувальні жилети.

Співробітники СБУ затримали в Черкасах місцевого жителя, який постачав амуніцію для прихильників самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це повідомив прес-центр СБУ в середу, 23 липня. Пише Кореспондент.

Згідно з повідомленням, 29-річний житель Черкас здійснював поставки під керівництвом координатора з ДНР Олега Сердюка. Протягом декількох місяців житель Черкас із спільниками (встановлено особи 12 чоловік) збирали для ДНР ліки, камуфляжний одяг і розвантажувальні жилети. Зокрема, зловмисники зв'язувалися в групах у соцмережах.

"Зловмисник зізнався, що планував відправити з Черкаської області в зону антитерористичної операції (АТО) загін підготовлених найманців. Для отримання подальших інструкцій він планував зустрітися зі своїм"кураторо м" Сердюком в Ростові-на-Дону, оскільки терорист після звільнення Краматорська від бойовиків втік до РФ. Зустріч не відбулася, оскільки житель Черкас був затриманий правоохоронцями", - повідомляє прес-служба відомства.

Під час обшуків у житлі затриманого силовики вилучили агітаційну літературу, тираж газети "Новороссийский курьер", партії ліків, військовий камуфльований одяг, комп'ютерну техніку, які містить матеріали, що підтверджують його координацію із сепаратистами.

Раніше співробітники СБУ затримали в Краматорську двох підозрюваних у перевезенні готівки, призначених для сепаратистів.

 

 

.