На думку Савченко, повинна працювати спеціальна система наведення, якою керує навчена людина.
Українська льотчиця Надія Савченко, обвинувачена в пособництві вбивству журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина під Луганськом, дала інтерв'ю російському каналу LifeNews, в якому розповіла, за яких обставин була затримана, а також прокоментувала трагедію з літаком Боїнг-777. Про це пише Кореспондент.

Зокрема, на думку Савченко, сепаратисти не могли збити Боїнг-777. "Ні, не могли. Говоритимемо, був збитий Буком, це мої припущення. Це система працює з наведення. Ти на висоті 10 тисяч метрів побачиш від літака тільки повітряний потік. Повинна працювати спеціальна система наведення, якою управляє навчена людина. Або людина служила у спеціальних військах і перейшла на сторону "ополчення". При цьому вона повинна не втратити вправності. Вона мала б пристрілюватись, тренуватися, інакше влучити просто неможливо. Я сумніваюся, що у них є фахівці, щоб поставити Бук". Або, заявляє льотчиця, вони стріляли і промахнулися.

Щодо свого затримання Савченко повідомила, що "спочатку сказали, що затримали як свідка, потім я опинилася підозрюваною. Хочу сказати, що я не бігала ні від кого і не ховалася від "ополченців". Я не винна, і бігати мені нічого. Але тут проходять цілі місяці мого життя, і це, звичайно, дратує. У мене є робота в Україні, дійсно зараз я потрібна там. Україні потрібна кожна людина, і я могла б займатися своєю справою: воювати і приносити користь. Так, моя справа війна, і це моя робота, не варто цьому так дивуватися".