Сьогодні, перед продовженням 62-гої сесії міської ради, перед кабінетом Луцького міського голови Миколи Романюка  зібрались жителі Омелянівського масиву. Вони вимагали від голови дотриматись своєї обіцянки, яку він дав людям іще восени.

Близько семи років міська влада не може вирішити проблему накопичення стічних та ґрунтових вод в одному з мікрорайонів Луцька - Малоомелянівського масиву. Люди скаржаться, що не можуть достати консервацію, бо навіть літом в їхніх погребах по пояс води. Вони звинуватили міського голову в тому, що за весь час існування проблеми вони чули тільки обіцянки збудувати водовідведення, але досі ще нічого не зроблено.

На що Микола Романюк відповів що це неправда. Він зауважив, що міською радою вже вироблена вся необхідна технічна документація, проведений тендер на будівельні роботи, та були заплановані кошти - 8 700 000 грн, але через ситуацію в державі фінансування тимчасово призупинено.

Напередодні під час сесії обранці луцької громади вирішили не фіансувати ці роботи, тож сьогодні лучани прийшли запитати чого їх стільки часу водять за носа. 

Градоначальник Микола Романюк своєю чергою пообіцяв людям, що, як тільки в бюджеті з’являться кошти, то роботи по створенню гідротехнічних споруд одразу будуть проведені. Але присутніх більше цікавила не документація. а фактична робота.

Жителі Омелянівського масиву настійливо просили міського голову розпочати хоча б якісь роботи, та навіть висловлювали готовність їх співфінансувати. Врешті Микола Романюк відпрядив на огляд проблем мікрорайону директора департаменту ЖКГ Луцької міської ради Івана Кубіцького та начальника управління капітального будівництва Леоніда Карабана.

Присутній в кабінеті міського голови депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов, розуміючи, що сам огляд не вирішить проблем підтоплення, звернувся до Миколи Романюка з вимогою зустрітись за тиждень, щоб підсумувати виконані роботи. Також він виявив бажання проконтролювати спорудження водовідведень, щоб люди знову не залишились з самими тільки обіцянками.