Національна акціонерна компанія «Нафтогаз Україна» звернулася до Господарського суду, аби стягнути понад півмільйона боргу з ДКП «Луцьктепло», однак зясовують куди вони зникли.

Вже не перший позов розглядається Господарським судом Волинської області, з яким звертається Національна акціонерна компанія «Нафтогаз Україна» про стягнення боргів з державного підприємства «Луцьктепло». Цього разу ціна позову складає 530 тисяч 833 гривні 86 копійок.

На судове засідання з`явився лише представник відповідача, однак він запевнив суд, що ці кошти вже були перераховані на рахунок Нафтогаз Україна, проте з невідомих йому причин до кінцевої точки вони не потрапили.

Крім того, представник ДКП «Луцьктепло» Олександр Остапчук повідомив суду, що днями він особисто спілкувався із представником компанії у телефонному режимі, де почув не накращі новини. Зі слів Олександра Остапчука, нафтогазівець запевнив, що рахунок, на який ДП перераховувало кошти вже кілька тижнів, як закритий.

Все ж суд намагався з`ясувати куди поділося більше півмільйона коштів державного підприємства. Якщо вірити словам  відповідача, то гроші справді перераховувалися, однак на рахунок отримувача не дійшли, але і на рахунок ДП «Луцьктепло» не повернулися. Мабуть, просто розчинилися у повітрі. Незважаючи на те, що квитанції про перерахування коштів було приєднано до матеріалів справи, таки не вдалося ні суду, ні відповідачу вияснити цього питання.

Для того, аби хоча б знайти з якого боку шукати проблему, суд оголосив перерву на дві години, зобов’язавши Олександра Остапчука принести з банку документ про те, що кошти не поверталися на рахунок підприємства. При наявності такої квитанції, суд витребовуватиме докази від Нафтогаз Україна.

Незважаючи на зобов’язання суду,  ні Олександр Остапчук, ніхто інший від ДКП «Луцьктепло» не зявився до суду. Що стало причиною такої ситуації, суд зясовуватиме під час наступного судового засідання.

Кореспонденти інтернет-видання у свою чергу слідкуватимуть за розвитком подій та інформуватимуть читачів.