На етапі Кубка Європи з дзюдо серед молоді до 21 року у польському Вроцлаві Анастасія Турчин завоювала «золото» у ваговій категорії до 78 кілограмів.

Після перемоги Анастасії на етапі в Пакші (Угорщина) тиждень тому, спеціалісти їй одноголосно пророчили успіх й у Польщі. Турчин виправдала надії і здобула друге «золото» Кубків світу поспіль. У фінальній сутичці у Вроцлаві волинянка у принциповій боротьбі здолала чемпіонку Азії японку Такаямі Рику. Про це пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Завдяки єдиному «золоту», що виборола Турчин, збірна України завершила змагання на п'ятому загальнокомандному місці. Бронзові нагороди вибороли Василина-Ірина Кириченко (+78 кілограмів) і Сергій Звєрєв (+100).

Зазначимо, Турчин виступає у консолідованому заліку за Рівненську та Волинську області.

Зараз Анастасія готується до чергового етапу Кубку Європи, що відбудеться цими вихідними у Празі (Чехія). Згідно з результатами виступів на етапах Кубку визначається міжнародний рейтинг спортсменів, вища позиція в якому дозволятиме не зіткнутися з сильними суперниками на перших раундах чемпіонатів світу і Європи. Зараз у світовому рейтинг Турчин займає 6-8 сходинку.

Нагадаємо, ЧС (U21) цьогоріч відбудеться 22-26 жовтня в Майамі (США), а європейську першість серед юніорів прийматиме Бухарест (Румунія) 19-21 вересня.

,

,

,

,

,

,