Прокуратура Центрального регіону з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері встановила факт розкрадання державних коштів керівництвом Київського бронетанкового заводу. Про це пише ТСН.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, у червні 2014 року без укладання договорів та за відсутності погодження з державним концерном "Укроборонпром" завод перерахував двом комерційним підприємствам кошти за надання послуг, які так і не були виконані.

Окрім того, у кримінальному провадженні встановлено, що більшість цін на товари були завищені, а деякі з них взагалі не мали жодного стосунку до потреб оборонно-промислового комплексу.

Згідно з даними слідства, вказаними діями державному підприємству "Київський бронетанковий завод" було спричинено збитки на загальну суму в 16,8 мільйонів гривень. На часі відомості щодо злочину внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років).

Як повідомлялося раніше, мобілізованих українців відправлять в зону АТО лише після підготовки. Зараз на фронті необхідні військові механіки і ремонтники.