Сьогодні прощаються з бійцем батальйону «Айдар» 41-річним Олегом Михайловим на псевдо «Серапатист».
Самооборона Майдану зібралася біля історичного факультету, а вже звідти відправиться провести у останню путь свого побратима у селі Дерно.
До подій Майдану працював кінологом у міліції, був мисливцем. З самого початку брав активну участь у подіях, які розвивалися в Україні. Олегу Михайлову був сорок один рік, на цьому світі залишив дружину і двох дорослих синів.
«Він захищав нас всіх до останнього, не кожен так зможе, я б не зміг. Він помер у полоні. Його захопили терористи, переламали ноги, а пізніше розстріляли», - розповів бойовий товариш Олега Олександр Дмітрієв.
Один з координаторів Самооборони Майдану Богдан Климчук зауважив, що боєць отримав багато осколочних ран, тобто помер в бою.
«Олег знаходився в групі швидкого реагування, часто виїжджав, при перших потребах, на виїзди. І за весь час, який він там був, він був найбільш позитивно характеризований. Тобто боєць і ішов завжди перший в атаку, безпосередньо прикривав своїх. За його наводкою було знищено близько вісімдесяти сепаратистів» - розповідає Богдан. Також додає слова самих айдарівців, що «якщо з нами «Серапатист», то нам не страшно, бо він прикривав».
З бійцем «Айдару» рідні та близькі будуть прощатися у місцевій церкві села Дерно Ківерцівського району. Іншого вбитого волинянина, бійця батальйону "Айдар" Миколу Королька поховають сьогодні у селі Тоболи Камінь-Каширського району.