У Луцька вперше міська рада спільно з Волинською шаховою федерацією організували шаховий фестиваль, присвячений пам’яті Героїв Небесної сотні.

Захід триватиме у нашому місті протягом 25-27 липня, змагання відбуватимуться у приміщенні Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки. Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Сьогодні відбулось офіційне відкриття фестивалю. Аби привітати учасників заходу, прийшли перший заступник міського голови Святослав Кравчук та секретар міської ради Сергій Григоренко.

Показово, що до участі у турнірі прибули гості-спортсмени з Республік Білорусь та Польщі, представники Волинської, Івано-Франківської, Тернопільської, Закарпатської, Львівської, Херсонської, Дніпропетровської, Одеської, Запорізької, Хмельницької, Рівненської областей, м. Києва та Житомира.

На початку присутні хвилиною мовчання під відлік метроному вшанували пам`ять загиблих Героїв, які, на превеликий жаль, зараз щодня гинуть в Україні, а також загиблих Героїв Небесної сотні.

«Впевнений у тому, що цей турнір вчергове підкреслює те, що українці та люди з усього світу, з повагою та шаною ставляться до тих людей, які віддають своє життя за волю та незалежність свого народу. Пам’ять про них завжди буде з нами, а їх приклад стане стимулом для нас, зробити все, аби наша держава процвітала та мала гідне майбутнє», - звернувся до присутніх перший заступник міського голови Святослав Кравчук. Він передав вітання від міського голови Миколи Романюка та висловив вдячність гостям нашого міста, які виявили бажання взяти участь у шаховому турнірі.

Особливі слова вдячності за популяризацію цього виду спорту на теренах нашого міста та області звучали почесному голові Волинської шахової федерації Володимиру Вдовенку. Йому й було вручено подяку комітету по фізичній культурі та спорту міської ради.

Під мелодію скрипки гості та усі присутні заспівали Державний Гімн України.

Опісля майстер спорту України міжнародного класу з шахів Василь Неділько та кандидат в майстри спорту України з шахів Олена Васіна вирушили покласти квіти до могли Героя Небесної сотні Василя Мойсея.

Від імені Луцької міської ради та депутатського корпусу привітав присутніх секретар міської ради Сергій Григоренко. 

Також Сергій Григоренко вручив подяку колективу та директору бібліотеки Людмилі Стасюк, що допомогли в організації заходу.

Опісля учасники фестивалю розпочали змагання.