Сьогодні о дев'ятій ранку на території Завокзального ринку (у народі «Варшавка») група бандитів скоїла розбійний напад із застосуванням зброї, - інформує Вісник+К.

Як розповів начальник Луцького місткового відділу міліції, за попередніми даними, зловмисників було троє. Вони напали на одного з підприємців. За нього заступилися кілька продавців з ринку. Бандити почали стріляти і змушені були відступити, так і не досягнувши мети - гроші, які хотіли відібрати у підприємця, лишилися лежати на землі. Внаслідок стрілянини об'єкт нападу та двоє мимовільних учасників подій отримали поранення. З якої зброї стріляли, поки не встановлено.

У СЗГ УМВС України у Волинській області повідомили, що поранених госпіталізували до лікарні і загрози їх життю немає.

Свідками усіх подій були маса людей, як покупці так і підприємці. Як розповідають очевидці, усе відбувалося на ряду між ринком та торгівельним центром «Ювант» і тривало кілька хвилин. Троє кремезних парубків намагалися пограбувати валютного міняйлу, в якого при собі була чимала сума грошей. Чоловік спробував чинити опір. На допомогу йому прийшли чоловіки-продавці та власники контейнерів. Бандити занервували. Один з них почав тікати через дорогу від ринку у бік залізничного вокзалу. За ним погналися переслідувачі. Коли бандит перелазив забор, прориваючись у до колій, поранив ногу. Тим часом двоє базарників змогли збити з ніг і скрутити одного з розбійників. Але тоді третій учасник розбійного нападу прийшов на допомогу своєму спільнику, дістав пістолет і відкрив вогонь на ураження. Внаслідок цього, як розповідають очевидці, валютник отримав кульові поранення у руку і спину. Одному з базарників бандит прострелив ногу, ще одному груди. Стрілянина дозволила вирватися уже затриманому людьми бандиту – бритий до білого лоску чоловік без штанів рвонув з місця події у напрямку мосту, який з’єднує проспекти Перемоги і Соборності. Не зважаючи на небезпеку, небайдужі очевидці подій спробували затримати стрілка. При цьому він ледь не розстріляв впритул ще одного чоловіка. У бандита чи то закінчилися набої, чи то заклинив пістолет. Зрештою йому таки вдалося утекти.

У металевих конструкціях магазинчика, біля якого відбувалися події, експерти виявили кулю з бойового пістолета.

Один з бандитів, до того ж, нібито загубив на місці злочину деякі документи.

Уродженця Одещини підозрюють в участі у розбійному нападі ( на фото ).