Ігноруючи заборону продавати алкоголь після 22-ї години, подекуди підприємці Луцька поспішають за наживою, порушують табу на «нічний» алкоголь. Про таку «точку» в Луцьку розповіли редакції Інформаційного агентства Волинські Новини.

Так, мешканець вулиці Дубнівської Олег розповів, що під магазином «Східний» часто збираються молодики, аби попиячити. І що головне - їм продають алкоголь після 22-ї без жодних заборон. Відповідно до звернення, репортер поїхав у торгову точку після 22-ї, аби на власні очі пересвідчитися, чи дійсно там продають алкоголь попри заборону Луцькради.

 У магазині був продавець і охоронець. Попри вмовляння, пиво не продали. Однак вийшовши зі «Східного», спостерігається цікава картина: кілька компаній стояли неподалік, гучно розмовляли й розпивали алкогольні напої. На заїжджого гостя вони дивилися насторожено, тому, задля власної безпеки, зафіксувати це на фотоапарат не вдалося.

Як пояснює лучанин Олег, пиво таки продають у «Східному», але не всім.

«Там пиво продають повним ходом, але тільки своїм, кого знають в обличчя. Для чужих бояться, бо було вже кілька рейдів», - розповідає житель вулиці Дубнівської.

Нагадаємо, з першого червня 2014-го року заборонили продавати алкогольні напої, а також пиво й інші слабоалкогольні напої, вина з 22:00 до 8:00 усім суб’єктам господарювання Луцька, крім ресторанних закладів. Втім, у ресторані заборонили продавати алкоголь на винос.

Щодо порушення правил продажу алкоголю, торік в Луцьку склали 40 адмінпротоколів. Як кажуть в міськраді, є в продавців кілька стандартних відмовок: «Знали, та забули», «Не подивилися на годинник», «Я тільки два дні стажуюся».

Цього року громадські активісти визначили три найбільш проблемні пункти в Луцьку, де реалізують алкоголь у нічний час. Це нічний клуб «Наталка», магазин «Хутірець» та нічний бар «Стара Підкова».

Окрім того, «на гарячому» зловили продавців на автозаправках Луцька.

Цього місяця на чотирьох продавців вже склали протоколи щодо адмінпорушення. Зауважимо, що за ігнорування заборони продавати алкоголь у нічний час передбачено штраф 510-850 гривень.

Також, окрім нічного продажу, правоохоронці фіксували в Луцьку продаж алкоголю неповнолітнім.