Українська армія перейшла в широкомасштабний наступ, намагаючись роз'єднати територію окуповану терористами в Донецькій і Луганській областях, зробивши, водночас, деблокаду українських підрозділів біля кордону з РФ. Пишуть Факти.

Під час буквально маршу українських військ звільнено від терористів, за інформацією ЗМІ та очевидців, не один український населений пункт, передає espreso.tv. "Над Георгіївкою сили АТО підняли український прапор. Українські війська звільнили н.п. Георгіївка в Луганській області", - повідомляє видання. "КОМІСАРІВКА - ЦЕ УКРАЇНА!!! Ну що, все йде за планом. Алчевськ, ми йдемо... ", - повідомляють місцеві жителі про звільнення населеного пункту в соцмережах. "Сили антитерору катком рухаються до кордону. Шахтарськ, Торез, Сніжне. І це тільки один напрямок. Всі подробиці марш-кидка сьогодні ввечері по закінченні операції. Десятки трупів бойовиків вздовж доріг. "Йдемо до наших", - SMS.

До кінця дня територію бойовиків буде розсічено. Якщо вдасться утримати - чудово. Але за такого перебігу воєнних дій буде багато втрат. Ми виходимо на той етап, коли сили правопорядку вступають в пряме зіткнення з терористами. Крім того, в коридорі треба воювати на дві сторони. Але сил достатньо, аби розширювати коридор щодня. Буде дуже важко. Але чекати вже немає часу. Нам потрібна перемога. Нам треба рятувати хлопців на кордоні. Нам потрібно закінчувати цю війну ", - написав у Facebook журналіст Петро Шуліков. "НАСТУПАЄМО!!! Українська армія вийшла на околиці Сніжного. Йде бій...", - написав у Фейсбук активіст Віталій Уманець. "Сили АТО в Торезі! Танки сепарів з Тореза повернули на Сніжне, відтягуються в укріпрайон", - розповів він про обстановку в Торезі.