Зловмиснику не сподобалася лайка та підвищений тон товариша по чарці. За нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть, злочинець проведе в місцях позбавлення волі вісім із половиною років, - повідомляє прес-служба волинської міліції.

На території дитячого садка перехожі виявили тіло чоловіка, про що відразу повідомили працівникам міліції та «Швидкої медичної допомоги». За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Досудовим слідством встановлено, що того вечора гучна компанія молодиків зібралася в помешканні одного із них та влаштувала застілля. Підсудному наякусь мить здалося, що його товариш по чарці поводить себе у відношенні до нього не достатньо чемно: голосно розмовляв і лаявся. На зауваження захмелілий чоловік відповів грубою лайкою і вдарив напарника кулаком в обличчя. Розлючений молодик, із обличчя якого текла кров, одним ударом звалив кривдника на підлогу та почав бити. Наносив удари доти, доки його не відтягнули товариші. Побитий чоловік нерухомо лежав у калюжі крові та важко хрипів. Двоє молодиків винесли потерпілого із будинку. Спочатку хотіли дотягнути його додому, але передумали та залишили на лаві неподалік дитячого садка, самі ж повернулися допивати оковиту.

Правоохоронці оперативно затримали злочинця: як з’ясувалося, затриманий був неодноразово судимий за скоєння крадіжок та викрадення автомобіля, тож шість років відбував у місцях позбавлення волі.

Ратнівський районний суд Волинської області визнав підсудного винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, та призначив покарання – позбавлення волі терміном вісім із половиною років. Водночас суд присудив стягнути з підсудного на користь потерпілої сторони 5217 гривень майнової та 120000 гривень моральної шкоди.