У сусідніх країнах немає такої кількості пільговиків, як в Україні. «Німці возять безкоштовно лише людей «нерозумних» та «антифашистів», - стверджує один із луцьких перевізників Андрій Грудецький, який протягом тривалого часу працював за кордоном.

Про це стало відомо під час засідання робочої групи з виконання законодавства по пільгових перевезень громадян сьогодні, 28 липня. Про це пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Перевізник нарікає на те, що для того, аби окупити вартість солярки, потрібно провезти щонайменше 13 «платних» пасажирів.

«А що ж робити, коли тільки за один маршрут біля ринку, що на вулиці Львівській, до транспортного засобу сідає 8 таких пільговиків? Я працював не лише у Луцьку, а й у Німеччині, Португалії та Франції. Повірте, там нема такої кількості пільговиків. Безкоштовно возять лише людей «нерозумних» із супроводженням та «антифашистів», які уже давно повмирали. Та й то з дотацією» - каже він.


Андрій Грудецький впевнений, що таку ж дотацію варто запровадити й у Луцьку, хоча б з метою експерименту.

Перевізникам найбільше «муляють очі» діти війни (які найчастіше користуються послугами перевізників) та діти з багатодітних сімей.

«Ми їх возимо, але таких дітей треба внести в список, що існує. Це для того, щоб не біло міжусобиць між водієм і дітьми. Те ж саме стосується посвідчень, виданих міською радою, у яких зазначені робочі години пільговика. Трапляється, що таким посвідченням користуються діти. Невже діти працюють у міськраді?», - запитав пан Андрій у членів робочої групи.


На це депутат Андрій Осіпов відповів, що справді є такі люди, яким це посвідчення видали з певних причин згідно із рішенням міської ради. Серед них можуть бути й діти.

А тим часом усі проблеми, що стосуються пільгових перевезень, планують обговорити під час громадських слухань. Рішення про проведення останніх учасники засідання ухвалили одноголосно.

Разом з тим, депутату Луцької міської ради, члену депутатської групи «Новий Луцьк» Ігорю Поліщукуяк досвідченому юристу, доручили від імені робочої групи підготувати звернення до Державної інспекції наземного транспорту з проханням нарешті вирішити питання щодо введення в оману споживачів, яким надаються транспортні послуги.

Ігор Поліщук закликав Луцького міського голову Миколу Романюка шукати можливості виконати закон і виявити мінімальну пошану до людей, які заслужили ці пільги.