На Волині злочинець, який жорстоко вбив свого родича та кілька діб жив у квартирі з иілом вбитого, просить визнати його невинним.

Житель Ковеля, який відсидів три з половиною роки за крадіжку, у лютому 2010 року звільнився з місць позбавлення волі та уже в листопаді того ж року скоїв тяжкий та жорстокий злочин.

Будучи «під мухою» чоловік зустрів знайому сімейну пару та запропонував сходити в гості до його родича та випити чарку-другу.

Молоді люди погодилися і всі разом пішли на квартиру, навіть не підозрюючи, що може трапитися за кілька годин.

Як зазначено у матеріалах справи, господар квартири сидів вдома з поламаною ногою, а обвинувачений у нього частенько жив, або ж просто пиячив. Як і у той злощасний день.

Спочатку компанія відпочивала та випивала, та згодом між родичами почалася суперечка. В ході сварки обвинувачений двічі вдарив потерпілого кулаком в обличчя. Запрошена гостя неабияк перелякалася та пішла додому, а її чоловік залишився.

Проте коли обвинувачений схопився за табуретку та почав нею гамселити родича, то й іншого гостя «слід простиг».

Уже на ранок після сварки злочинець прийшов до пари та почав вихвалятися, що він «завалив мужика». Крім того, він просив, аби його знайомий допоміг йому позбутися трупа, однак той навідріз відмовився.

І так кілька днів зловмисник ходив по Ковелю та розповідав своїм знайомим про те, що він вбив свого родича.

Не дивлячись на те, що йому так і не вдалося позбутися трупа колишній в’язень продовжував жити у його квартирі та випивати наодинці.

Однак через три дні після події, злочинець виходив з квартири та на сходовому майданчику випадково зустрів родичку загиблого, якій і повідомив про смерть останнього.

Уже на судовому засіданні жінка розповіла, що її неабияк вразила байдужість та спокій обвинуваченого, а також те, що він виходив із квартири з пляшкою в руках ніби нічого й не сталося. Саме родичка у подальшому викликала працівників міліції та швидку допомогу.

На наступний день злочинця затримали і тримали у СІЗО три з половиною роки, однак у квітні 2013 року таки відпустили.

І уже в червні 2013 чоловік знову ж таки скоїв злочин – за один день, на вокзалі міста Ковеля злочинець пограбував двох своїх товаришів. Потерпілі одразу ж повідомили про це працівників міліції, а ті знову затримали злочинця.

Проти чоловіка відкрили кримінальне провадження за статтями грабіж та умисне вбивство.

Свою вину колишній в’язень визнав частково – у пограбуванні своїх друзів він зізнався, а от у вбивстві – ні.

Він запевняв суд, що дійсно двічі вдарив свого родича кулаком, після чого той впав на стілець і розламав його, а сам він ніби то пішов додому.

Та уже ввечері того ж дня знову повернувся на квартиру родича, де й виявив його труп.

Суду чоловік розповів, що у квартирі було дещо прибрано після застілля, хоча він цього не робив.

Проте численні експертизи довели винну обвинуваченого, зокрема те, що потерпілий помер від щонайменше 65 уларів по тулубу, що кров на одязі обвинуваченого належить потерпілому, а також те, що сам злочинець є схильним до агресивної поведінки.

Камінь-Каширський районний суд засудив злочинця до 12 років позбавлення волі, Апеляційний суд Волинської області залишив вирок в силі.

Сьогодні ж відбулося ще одне засідання Апеляційного суду, у якому чоловік просив повернути справу на новий судовий розгляд. Проте колегія суддів Волинського апеляційного суду йому відмовила.

Під час судового засідання, зі слів обвинуваченого стало відомо, що невдовзі він оскаржуватиме скаргу в касаційному порядку і він на 99% впевнений, що його виправдають.