Аби освоїти 95 тисяч гривень, виділених облрадою для закупівлі бронежилетів нововолинським солдатам, сьогодні й наші місцеві депутати ухвалили рішення на позачерговій сесії. Про це пише Нововолинськ діловий.

Прикметно, що кошти влада Волині скерувала ще 11 липня, а народні обранці шахтарського містечка задумалися над долею бійців щойно 28-го! Як з'ясували в депутатів репортери "Нововолинська Ділового" причиною цього могла бути відпустка міського голови Віктора Сапожнікова. Адже саме він скликає засідання сесії ради.

Окремі депутати свого обурення не приховували.

— Припускаю, що рішення, від якого сьогодні залежить життя нововолинців, справді могли відтягувати через відпустку мера, — розповідає Борис Карпус.- Я вважаю, що задля наших солдатів сесію варто було скликати невідкладно.

Також я підтримую позицію активних депутатів, які ще на минулій сесії пропонували з бюджету розвитку скерувати кошти для закупівлі засобів бронезахисту нашим бійцям. Тоді мерія вперлася рогом, що, мовляв, такого ми зробити не в силі. Але раптом надходить 100 тисяч із обласного бюджету для закупівлі бронежилетів, і виявляється — ці кошти скерують саме в бюджет розвитку!

Тобто мерія раніше просто "зажала" гроші на бійців — чи як? За обласні гроші ми будемо екіпірувати нововолинців, а за власні — ні?! Це нахабство, якого не знає Україна. І нехай Віктор Борисович потім не розповідає, що підтримував армію в складні для неї часи.