Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запевнив, що на позачерговій сесії 30 червня Верховна Рада проголосує за його відставку. Про це пишуть Факти.

– Ви побачите, що в четвер, відповідно до закону, буде стояти на голосування питання про відставку прем’єр-міністра. У наших європейських партнерів це називається вотум довіри чи недовіри Кабінету міністрів України. Тому проголосують – два дні залишилось чекати, – сказав Яценюк. Яценюк підкреслив, що причиною відставки став не особистий конфлікт з президентом та боротьба за повноваження, а небажання Верховної Ради голосувати за життєво необхідні для країни закони. – Коли закінчується шлях до реформ? Тоді, коли Прем'єр і Президент починають боротися за повноваження.

Я можу офіційно заявити, що ніколи і ні при яких обставинах між інститутом Президента і Прем'єр-міністром України як виконавчою гілкою влади – не буде жодного протистояння. Протистояння цих двох інститутів влади буде проти тих, хто не голосують за закони, які потрібні країні, і ті, хто працюють проти України. Єдність, віра і впевненість – це запорука нашого успіху.

ВІДЕО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ