30 липня о 23:55 до служби порятнку «101» надійшло повідомлення, що у селі Соловичі Турійського району горить дерев’яний оберіг із сіном. Вже за 8 хвилин на місце події прибули працівники державної пожежно-рятувальної частини №17  райцентру та місцеві пожежні команди селищ Дуліби та Овлочин, які загасили полум’я. Пожежа виникла внаслідок необережного поводження з вогнем невстановленої особи, - повідомляє прес-служба ДСНС у Волинській області.

О 12:28 у смт Колки Маневицького району виникла пожежа в цегляній господарській споруді. Понад півтори години у складі двох відділень рятувальники місцевої пожежної команди боролися з лихом. Вогонь знищив 45 квадратних метрів покрівлі. Причина пожежі встановлюється.

О 14:58 у селі Сокиричі Ківерцівського району через необережне поводження з вогнем зайнялась дерев’яна господарська споруда. Для гасіння пожежі прибули працівники державної пожежно-рятувальної частини №6 міста Ківерці, які за 20 хвилин ліквідували загорання.

О 18:22 у місті Луцьку на вулиці Конякіна внаслідок дитячих пустощів трапилась пожежа у 6-ти поверховому будинку. До місця виклику оперативно прибули рятувальники частини спеціальної пожежної техніки, державної пожежно-рятувальної частини №1 та працівники оперативно координаційного центру обласного центру. Вогнем знищено диван.

Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області закликає громадян дотримуватись правил пожежної безпеки, адже нехтування ними може призвести до виникнення пожежі. Батькам слід роз’яснити дітям небезпеку забавок з вогнем та ховати від них сірники.