Відомого українського журналіста та письменника, який претендує на звання «Почесного громадянина Волині» Володимира Лиса побили росіяни.

Таку інформацію під час пленарного засідання сесії Волинської облради оголосила депутат Валентина Блінова. 

Зі слів депутатки, інцидент стався після закінчення заходів «Згоранської варти». Чоловіки віком 30-35 років обговорювали учасників заходу. Валентина Блінова дослівно передала їх слова російською мовою: - «А потом их повезли на обед, наверное человечиной кормить. Они же ничего другого не жрут». Володимир Савович не стримався, та спробував заперечити та присоромити чоловіків. За це росіяни побили його кастетом.

За словами Валентини Блінової, саме в зоні Шацьких озер зараз виникає загроза сепаратиських настроїв. Про це Володимир Лис навіть написав у газеті. Так звані біженці спілкуючись між собою говорять – «Надо будет сообщить Путину как здесь красиво, пусть и сюда приедет»

Тож депутат Волинської обласної ради Валентина Блінова звернулась із запитом до прокурора, начальника УМВС та начальника СБУ у Волинській області, із проханням об’єктивно розслідувати цей випадок та покарати винних.