Вже вкотре до Луцька в рамках програми професійного обміну приїхали представники засобів масової інформації зі східних та південних регіонів. 1 серпня вони за круглим столом поспілкувалися з волинськими колегами. Пише Волинський інформаційний портал.

До обласного центру Волині завітали журналісти з Одеси, Сум, Херсона, Луганська та Донецька. Вони зустрілися з представниками місцевої влади, побували в редакціях різних ЗМІ, а сьогодні поділилися враженнями від Луцька з місцевими колегами.

Йшлося про спільне та відмінне в роботі медіа. Так, журналіст громадської районної газети «Райцентр» із Одещини Вікторія Алексєєнко зауважила, що в українських глибинках – інформаційний вакуум. Всі журналісти працюють переважно в обласних центрах. «Праця журналіста в селі абсолютно невимірна в грошовому еквіваленті», - зазначила вона і додала, що за такої ситуації сільське населення, якого в Україні 2/3, поглинає все те, що пропонує телебачення. Отож, на думку медійниці, на Волині, як і на Одещині та в інших регіонах, варто запускати в села «інформаційні десанти».

Загалом гостям сподобалося в Луцьку. Проте вони зауважували, що є в нас і проблеми. Так, представники Донеччини помітили, що на Волині влада менше спілкується з пресою. У Донецьку, скажімо, губернатор та мер щотижня проводять прес-конференції. Проте загалом східняки зауважили, що в Луцька треба вчитися відкритості. «У Донецьку повагу треба заслужити, а у вас дається бонус: люди відкриті з самого початку», - зізнавалися східні журналісти.

Натомість представники Херсонщини відзначили позитивний досвід Луцька у сфері маршрутних перевезень. «Ті питання, які в нас застопорилися і не вирішуються, у вас вирішуються доволі ефективно», - наголошували вони.

А журналіст із Сум Олексій Захарченко заявив, що на Волині практично немає проблем. Те, що волиняни вважають болючими питаннями, насправді просто дрібні неприємності в інших регіонах. Скажімо, в редакціях газет гостям жалілися на «лежачий» рекламний ринок, однак про такі тиражі, як у волинських газет, ніхто зі східних журналістів навіть не мріє. «У мене склалося враження, що в вас регіон взагалі безпроблемний», - зауважив медійник.