Працівники відділу по боротьбі з економічними злочинами Волині затримали посадовця, який отримав неправомірну вигоду. Заступник начальника Державної екологічної інспекції області, який вимагав та отримав три хабарі розміром 22 тисячі гривень за те, «що закриє очі» на порушення у господарській діяльності підприємства, постав перед судом. Про це повідомляє СЗГ УМВС України у Волинській області.

У поле зору працівників відділу по боротьбі з економічними злочинами УМВС України у Волинській області чиновник-хабарник потрапив ще минулого року. Правоохоронці задокументували три факти вимагання та отримання ним неправомірної вигоди на загальну суму понад 22 тисячі гривень. Правоохоронці затримали посадовця «на гарячому», під час отримання ним 15 тисяч хабара. Спритник отримав від директора товариства неправомірну вигоду за вирішення питання щодо відтермінування дії припису про усунення недоліків, зокрема щодо відсутності дозволу екоінспекції на викиди забруднювальних речовин в атмосферне повітря та подальше сприяння в його отриманні.

Крім того, минулого року затриманий вимагав та отримав неправомірну вигоду у вигляді талонів на бензин на 200 літрів та 5000 гривень.

Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав підсудного винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, призначивши таке покарання: п’ять років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та управління строком на один рік, без конфіскації майна, з іспитовим терміном один рік.