Концерти та молодіжні гуляння в рамках Європейських днів добросусідства, які щороку проводять на межі із польським кордоном, замінять на виконання патріотичних пісень. Про це стало відомо під час спілкування із керівником апарату Іваничівської райдержадміністрації Євгенією Єдинак, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

Начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської облдержадміністрації Андрій Ломага розповів, що Європейські дні добросусідства цього року будуть проводитися 7-10 серпня на території Шацького району та 23 серпня – в селі Кречів Іваничівсього району.

За словами посадовця, якихось широких культурно-масових заходів не буде у зв’язку із складною ситуацією в Україні. Поляки до цього факту ставляться із розумінням.

Керівник апарату Іваничівської райдержадміністрації Євгенія Єдинак повідала, що у Кречеві у рамках фестивалю проведуть спортивні заходи: пляжний волейбол,змагання з мініфутболу, метання колоди, гирьового спорту.

Також відбудеться мистецький фестиваль «Прибужанський дивограй».

Євгенія Єдинак розповіла і про те, що відкоригували культурну програму. Вона буде спокійнішою, відмінили молодіжні вечірки. Основний акцент натомість роблять на виконання патріотичних пісень.

А от основні офіційні заходи у рамках Європейських днів добросусідства цього року відбудуться на стороні Польщі.