Державна фіскальна служба України (ДФС) відзначає скорочення щомісячних платежів до держбюджету на 250 мільйонів гривень у зв'язку з фактичним призупиненням функціонування митних постів та пунктів пропуску в Луганській і Донецькій областях, де останнім часом тривають активні бойові дії. Про це повідомив заступник голови ДФС Анатолій Макаренко в п'ятницю, 1 серпня. Пише Кореспондент.net.

"Ситуація на східному кордоні надзвичайно напружена. На сьогоднішній день на східному кордоні у нас є дві митниці в Луганську і Донецьку, де не працюють 10 митних пунктів пропуску і митниць. Ми змушені були вчора здійснити переміщення луганської митниці, але я поки не буду говорити, де буде розміщений командний пункт управління цим регіоном. Я просто хочу зберегти життя своїх колег", - сказав Макаренко.

За словами чиновника, ДФС також допомогла сім'ям митників, які працюють в даному регіоні, переїхати на невизначений час до Києва. "Я хочу наголосити, що серед особового складу немає жодного зрадника. Крім того, втрати надходження до бюджету з цих регіонів значно менші, ніж ми сподівалися", - додав він.