В обласному центрі Волині продовжують торгувати спиртним уночі - ігнорують заборону. Представники управління розвитку підприємництва та реклами міської ради разом із муніципалами здійснили рейд із продажу алкоголю в нічний час і промоніторили вуличну торгівлю у несанкціонованих місцях. Іфнормує ТРК «Аверс».

Двадцять суб’єктів господарювання обласного центру Волині потрапили під випробування на дотримання закону.

Начальник управління розвитку підприємництва та реклами Луцької міської ради Олександр Козлюк: «Ці суб’єкти господарювання, які на сьогоднішній день є, то в більшості не так вони винні як їхні працівники. Відговорки бувають різні. Не знала, не бачила, не подивилася. Був здійснений рейд у ніч із 28 на 29 число було перевірено багато об’єктів і складено 2 протоколи. Один протокол був складений на кіоск по пропекті Молоді і на продавця в магазині на АЗС АНП».

На порушників склали протоколи, які розгляне адміністративна комісія. За таке порушення горе-підприємцям доведеться сплатити штраф у розмірі від 500 до 1700 гривень. Чимало в Луцьку і вуличної торгівлі у несанкціоонованих місцях.

Олександр Козлюк розповідає: часу в підприємців для оформлення належних для торгівлі документів було достатньо: «Але більшість суб’єктів господарюівання, яким надавав час, то забув, то документів не доніс то ще якийсь момент і все... Вчора було складено 3 адмінпротоколи і вилучено в трьох точках товару загальною вагою десь близько тонни… Хотів би застерегти і звернутись до лучан, щоб перед тим як купувати той чи інший товар перед запитували у продавця документи», - зазначив Олександр Козлюк.

Чи варто повертати ці продукти підприємцям і яку копійку їм влетить торгівля без належних документів визначатиме Адміністративний суд Волині.