Сьогодні у луцьку відбувся виїзний День депутата Луцької міської ради, у якому взяли участь 11 обранців територіальної громади. Серед них – секретар міської ради Сергій Григоренко, депутати Євгеній Ткачук, Микола Яручик, Аскольд Пекарський, Любов Серба, Роман Бондарук, Богдан Шиба, Віктор Ящук, Ігор Поліщук, Анатолій Пархом’юк та Рустам Дячук. Про це йдеться на сайті мерії Луцька.

Депутати ознайомили усіх охочих із нежитловими приміщеннями, що перебувають у міській комунальній власності на вул. Лесі Українки, 37 та пр-ті Відродження, 2. На продаж деяких з цих приміщень вже кілька разів оголошувався конкурс, проте ніхто не зголосився взяти участь, щодо інших – депутати не дійшли згоди й не підтримали їх продаж під час засідання сесії. Об’єкт на вул. Лесі Українки, 37 майже весь у приватній власності, лише третій поверх – комунальне майно.

За словами начальника відділу управляння майном комунальної власності, оцінка цього приміщення станом на квітень – 660 тис. грн, його планують продавати на кінець цього року. Додамо, нещодавно через замикання проводки там була пожежа, проте всі будівельні конструкції збереглися. Будівля має 187 метрів квадратних, на третьому поверсі є кілька кімнат, які можуть бути офісами підприємств. Ще однин об’єкт -- приміщення на пр-ті Відродження, 2.

Це житловий будинок, частина приміщень якого на першому поверсі вже у приватній власності, деякі кімнати здаються в оренду. Аби виставити на аукціон частину з них, обранці громади вже дали дозвіл, ще двох – доля не вирішена. Також обранці громади оглянули ще одне проблемне нежитлове приміщення, рішення стосовно якого потворно виноситиметься на сесію міської ради.