Після господарювання людей народного депутата Ігора Єремеєва ДП «Волиньторф» опиниллся біля «розбитого корита». Підприємство навіть не має звідки взяти 70 тисяч гривень аби звернутися до суду із позовом про повернення  майже 6-ти мільйонів, які «прикарманив» нардеп.

Ще в березні люди здійняли галас, аби підприємству повернули кошти, які були виведені після втручання людини нардепа Ігора Єремеєва.   Саме тоді на підставні фірми були виведені кошти шляхом закупівлі цінних сертифікатів кожен номіналом по півмільйона гривень.  

Вже півроку працівники ДП «Волиньторф» намагаються офіційно повернути колишнього директора Івана Киричика. Зараз він виконує обов’язки директора, доки не буде призначено когось Міністерством.

Голова профспілки ДП «Волиньторф» Аліна Базарнова повідомила, що колектив звертався до профільного міністерства щодо призначенню керівника і чекає відповіді. Погодження від Волинської обласної ради є, сесією місцевої ради також було підтримано кандидатуру Івана Киричика.

Зі слів голови профспілки, ніхто ніяких коштів державному підприємству таки не повернув. Обіцянки своєї нардеп також не дотримав. Давав він слово вивчити питання зникнення коштів та знайти вихід із ситуації.

Як повідомив нам сам Іван Киричик, то вже Господарський суд Волинської області прийняв позовну заяву від Волиньторфу. Однак, у зв’язку з тим, що підприємство ледь кінці з кінцями зводить, перший позов до ТзОВ «Промгазінвест» вартує лише 500 тисяч гривень із п’яти з половиною виведених.

Іван Киричик пояснює це тим, що ще невідомо яким буде рішення суду. А тому на позовні вимоги у майже 6 мільйонів гривень підприємство не знайде 70 тисяч гривень для сплати судового збору, аби суд лишень прийняв позовну заяву.

«Це зараз погода дозволяє підприємству виконувати план видобутку торфу, а початок літа ми майже не могли належно працювати. Річний план виконаємо обов’язково, якось витягнемо до кінця року – трохи коштів заробить підприємство, трохи візьмемо в борг», - каже він.  

На самому ж підприємстві ситуація хоч і напружена, але дружній колектив таки дотримується однієї-єдиної думки і впевнено йде до своєї мети.