Жителька Нововолинська підписала угоду з київським ТзОВ «АвтоПросто», що займається продажем автомобілів, щодо  купівлі автомобіля «Chery Tiggo», однак тепер просить повернути їй у 4 рази більшу суму, ніж належить.

Автомобіль коштує 129 600 гривень.

Клієнтка скористалася однією з програм компанії, згідно якої вона повинна була виплачувати всю суму за кілька платежів.

З матеріалів справи відомо, що жінка вже здійснила 7 проплат, проте невдовзі вирішила розірвати угоду з автокомпанією. У разі розірвання угоди, компанія повинна повернути кошти жінці, про що не заперечували жодна зі сторін, однак умови нарахування та суми коштів колишні партнери взялися з'ясовувати в суді.

Вийшло так, що клієнтка фірми намагалася відсудити близько 6 тисяч гривень, у той час як представник компанії «АвтоПросто» запевняв, що поверненню підлягають лише чисті внески, а їх сума складає трохи більше, ніж 1 500 гривень.

Нововолинський міський суд заочно виніс ухвалу про задоволення позову клієнтки і тим самим зобовязав ТзОВ «АвтоПросто» виплатити їй  5 909 гривень.

Однак автокомпанія подала апеляційну скаргу, якій посилається на те, що суд І інстанції не врахував  умови нарахування коштів згідно договору. Це ж саме він доводив і в Апеляційному суді Волинської області.

Зрештою колегія суддів, заслухавши аргументи та доводи юриста компнаії «АвтоПросто» таки задовольнила скаргу та постановила ТзОВ «АвтоПросто» 1 627 гривень, з яких 69 гривень судового збору. Сама ж клієнтка на судове засідання не з'явилася.