У Запоріжжі судять бійців 51-шої бригади, яких обвинувачують у дезертирстві. Прокуратура вимагає, щоб військових, які щойно повернулися з російського полону, негайно взяли під варту. Поки солдати чекають на свою долю на території військової частини, їм загрожує до 10 років увʼязнення. Рідні бійців готують акції протесту: вони запевняють, що хлопці - невинні. Перше судове засідання в Запоріжжі триває вже близько шести годин, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Запобіжний захід воякам обирає Жовтневий районний суд Запоріжжя. Прокуратура вимагає запроторити солдатів до СІЗО. Активісти стоять тут з самого ранку. Знімати у залі суду заборонено. На прибуття військових до суду чекали кілька годин, але бійців бригади запоріжці зустрічають як героїв. Хлопці з 51-ої бригади кілька тижнів перебували на кордоні з Росією під постійними обстрілами бойовиків та «Градів» із сусідньої держави. Рідні кажуть, що бійців закінчилися набої. Допомоги від командування вони так і не отримали. Адвокати певні, що хлопці невинні.

Активістки жіночої сотні Запоріжжя прямо на капоті збирали підписи, щоб взяти хлопців на поруки. Прокуратура вимагає доправити підозрюваних у СІЗО.

Тим часом, на Волині рідні військовослужбовців та односельці вимагають ретельного розслідування.

Суд тривав години. Вже надвечір з будівлі суду вийшов перший військовослужбовець. Судді відхилили клопотання прокурорів та відпустили хлопця на поруки. Через кілька годин після виходу Ігоря Дині ( мешканець Нововолинська) судді відпустили ще пʼятьох його колег.

Попри вдалий початок, адвокати бійців не радять впадати в ейфорію. Потрібно буде ще довести невинуватість військовослужбовців. Протягом доби прокурор може подати апеляцію на зміну запобіжного заходу.

Як повідомляє Readandtrust, Жовтневий суд Запоріжжя після багатогодинного засідання визначився з мірою запобіжного заходу - домашній арешт під особисте зобов'язання на два місяці. Таке рішення прийнято щодо всіх 16 підозрюваних у дезертирстві солдатів 51-ї механізованої бригади, справи яких, сьогодні розглядав суд. Швидше за все, найближчим часом солдати будуть знаходиться в Запоріжжі на території «Уральських казарм».

ВІДЕО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ