Києвом з минулої ночі прокотилися три масштабні пожежі. Спочатку вигоріло наметове містечко на Михайлівській площі, а потім згоріли два деревообробні підприємства, йдеться у сюжеті ТСН.  

Пожежа на одному з деревообробних підприємств оцінюють як наймасштабнішу за останній рік. Горіли склади з деревом, згодом вогонь перекинувся на сусідній склад лакофарбових матеріалів.  На щастя у середині нікого не було - загорілось о 8 ранку, коли люди ще не встигли прийти на роботу. 

Найближчі джерела води – за 2 кілометри звідси. 

"Воду ми підвозимо з професійної пожежної частини, це 2 кілометри, близько 700 метрів - річка Либідь", - каже Олександр Куртов, заступник керівника координаційного центру із питань оперативного реагування ГУ ДС з надзвичайних ситуацій. 

На підмогу рятувальникам, яких тут близько сотні,  приїхав пожежний потяг із водою.  Офіційні причини займання будуть згодом. Між собою люди припускають, що дерево могло загорітися від спеки. 

Вночі на іншому березі Дніпра також горіли деревообробні цехи.  Вогонь миттєво поширився через легкозаймистість матеріалів і знову ж таки у відсутність гідрантів. Чи пов'язані ці дві пожежі, ще з'ясовуватимуть.  Але на цьому робота пожежників не закінчилася.  

О першій ночі на Михайлівській площі запалало наметове містечко. Два намети геть вигоріли, один із них – медичний. Там було близько 30 бронежилетів, касок та купа медикаментів, які мали відправити на Схід.  

Практично нічого не вдалося врятувати. Активісти кажуть, що підпал був умисним – вони бачили трьох чоловіків із каністрою бензину та коктейлями Молотова.  

За фактом підпалу у міліції відкрили кримінальне провадження, а активісти вважають, що в такий спосіб їх хочуть вижити звідси. Тим паче, що їх неодноразово попереджали про це.

Згарище активісти прибирати не будуть. Натомість хочуть поруч поставити нові намети, аби  всі бачили, що вони звідси не підуть.