Волинянка Ірина Климець на Чемпіонаті України з легкої атлетики, у Кіровограді, двічі зійшла на п’єдестал, - пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Серед молоді у дисципліні метання молота Ірина стала срібною призеркою, запустивши снаряд на 58.47 метра. Цей результат дозволив спортсменці завоювати і «бронзу» серед дорослих. Срібна медаль дісталась Ірині Новожиловій (Херсонська область), а абсолютною чемпіонкою змагань стала киянка Ганна Скидан (70.11 метра).

Особистий рекорд Ірини Климець нині становить 61 метр.

«Дві медалі говорять самі за себе. А от над результатом трішки ще потрібно нам попрацювати і наступного року виступити краще. Загалом я оцінюю її виступ позитивно. Хоча є певні технічні проблеми, які ми вирішуватимемо під час тренувань», - розповідає тренер Роман Черкашин.

«Спеціально до цих змагань не готувалися, бо цього року немає Чемпіонату Європи чи світу серед молоді. Ми розуміли, що на дорослий Чемпіонат континенту дуже важко потрапити, а просто готуватися і витрачати сили - непотрібно», - пояснює Климець.

Волинянка також впевнена, що на досягнутому зупинятися не потрібно. Адже треба у відмінній формі увійти в новий сезон. Для цього Ірина вправлятиме техніку метання та, зізнається, що їй варто трошки підняти рівень сили.

Нагадаємо, це не єдині нагороди волинських спортсменів на змаганнях. Біг на 1500 метрів та 3000 метрів став «срібним» для Олександра Борисюка. Бронзовим призером з метання диску на змаганнях став Роман Рижий. Серед молоді у метанні списа перше місце посів Максим Богдан.

До слова, загалом в Чемпіонаті України та молодіжній першості України з легкої атлетики взяли участь 970 легкоатлетів зі всієї країни.

Перше місце в загальному заліку з сумою 2 122 очки виборола збірна команда Київської області. На другому місці - команда Донецької області – 1 706 очок, а третє місце посіла збірна Дніпропетровщини – 1 546 очок.