Звіт діяльності групи швидкого реагування громадського формування з охорони громадського порядку «Самооборона Волині» за 9-10 серпня 2014 року. Про це повідомляє прес-служба Самооборони Майдану.

За направленням із чергової частини МВС м. Луцька на подію, що мала місце у нічному клубі. На вході чоловік 1985р. н., Олександр, повідомив, що був по-звірячому побитий прямо у залі чотирма охоронцями нічного клубу тільки за те, що у нього на руці була відсутня стрічка, що він є відвідувачем (стрічка знаходилась у кишені). На пропозицію скласти заяву про факт події погодився, нашим автомобілем прослідувати у міськвідділ спочатку зголосився, а з часом відмовився, мотивуючи свої дії тим, що необхідно, щоб слідчо-оперативна група обов’язково прибула на місце події для копіювання відеодоказів із камер спостереження.

На його твердження до початку провадження по справі така інформація може бути знищена охороною закладу, що є, ймовірно, правильно. До нас зверталися сторонні свідки розправи із запитаннями, як їм діяти, побоюючись, що на місці потерпілого може опинитися кожен із них. Ми всім рекомендували зголошуватися свідчити, як  під час досудового розслідування справи, так і підтримати свої свідчення у суді під час розгляду справи по суті.

10.08.2014 04:30 Неадекватна поведінка молоді навпроти входу до нічного клубу «Колізей» після його закриття спричинила бійку між відвідувачами даного клубу. Багаторазові прохання “припинити” і “розійтись” не призвели до бажаного результату. Назріла ситуація, що необхідно було або застосовувати фізичну силу до правопорушників, або спецзасоби сльозогінної дії. Останнє і було застосовано, аби не заподіяти молодикам тілесних ушкоджень.