Десантники спільно з піхотинцями продовжують виконання бойових завдань у районі населених пунктів Новосвітлівка і Хрящувате з блокування східної частини Луганська, повідомив спікер АТО Леонід Матюхін, - повідомляє Кореспондент.
 
"Підрозділи сил АТО потрапили під шість обстрілів. Двічі був обстріляний аеродром Луганськ. Вогнем з мінометів і БМ-21 Град були обстріляні позиції сил АТО неподалік від населеного пункту Новоганнівка. Також під обстріл потрапили підрозділи піхотинців, які висунулися і почали закріплюватися в заданому районі", - повідомив Матюхін. 
 

 
"Особливо хочу наголосити батькам і дітям, які живуть у зоні АТО: не підіймайте підозрілі предмети - ручки, запальнички, дитячі іграшки, навіть якщо ці речі виглядають досить цінними. Терористи, відступаючи, залишають після себе міни, які заборонені усіма міжнародними конвенціями", - додав Матюхін. 
 
У свою чергу, в штабі сепаратистів також заявляють, що бої у Новосвітлівці не вщухають, "в селище зайшли понад 10 танків української армії". 
 
Раніше глава інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко заявляв, що сили АТО ведуть активні наступальні бої на околицях Луганська. Він запевнив, що незабаром Луганськ буде звільнений від сепаратистів. 
 
Нагадаємо, через блокаду Луганська місто вже 11 діб перебуває на межі гуманітарної катастрофи. Там немає води, світла та зв'язку.