Більше 50 великовагових вантажних автомобілів імпортного виробництва мобілізували до 51-ї окремої механізованої бригади з Володимира-Волинського. Як повідомляє волонтер Костянтин Зінкевич у мережі Фейсбук, багато з них вже не їздять.

Шефство над цими транспортними засобами взяли самі ж перевізники, про що домовилися у Ковелі на засіданні Регіональної ради Волинсько-Рівненського регіону АСМАП.

«У когось із перевізників і авто в армії, і ремонтує власник його самотужки. А в когось всі машини заробляють гроші. Несправедливо.
Тому хлопці вирішили сумісно фінансувати ремонти усіх автівок, техобслуговування і так далі (а це від 10 000 до 100 000 грн на одну). Найперший результат є той, що сьогодні поїхала з Ковеля фура в армію завантажена наполовину автозапчастинами на грубі гроші, 30-ма колесами (від 3000 грн/шт.), 6-ма дисками, бочками з маслами та фільтрами (біля 30 тис. грн) Також «під шумок» хтось із перевізників вкинув 500 упаковок мінеральної води», - написав волонтер Зінкевич, який також брав участь у зустрічі.

Також перевізники та представники авторемонтного бізнесу вирішили відправити на схід дві бригади фахових автослюсарів для ремонту вантажівок. Окрім того у Дніпропетровську домовилися з двома СТО, на базі яких можна буде здійснювати ремонт техніки.