На цьому відео відзняті збори селян-пайовиків з Турійського району, які самотужки виганяють зайд, що прийшли на їхні землі збирати урожай. Люди віддали свої паї в оренду інвестору СТОВ «Ратнівський аграрій», однак, коли збіжжя дозріло, розповідають, на ці ниви внадились самозванці, заходилися молотити зерно та вивозити у свої комори. Обурені селяни рішуче стали на захист свого інвестора, проте сили виявилися нерівними - разом з одним із засновників львівського ТзОВ «Стоянівнасіння» до села приїхали дужі молодчики спортивної статури, які представилися «Правим сектором», до того ж не місцевим, а із самої столиці.
Вперше чужі комбайни зайшли на поля «Ратнівського аграрію» іще 29 липня. Селяни, побачивши чужинців, взялись бити на сполох, представник інвестора заявив у міліцію. Вочевидь, це не надто злякало «рейдерів», бо вони продовжували хазяйнувати на полях, що знаходяться в оренді ТзОВ «Ратнівський аграрій». Більше того, заявляли, що саме вони є справжніми господарями на цьому полі, хоч слова свої не підтвердили жодним документом.


Мало того, через кілька днів хтось невідомий закидав коктейлями молотова офіс СТОВ «Ратнівський аграрій».
Наступного разу за чужий врожай взялися уже вночі з 8 на 9 серпня. Працівники фермерського господарства разом із місцевими мешканцями знову викликали міліцію і правоохоронці таки спіймали спортивних молодиків разом зі зброєю - ножами та автоматами, які дуже схожі на вогнепальні. Проте затримати людей, які увесь цей ча не дають селянам спокійно жити, міліціонери підстав не знайшли.
Не можуть розшукати і директора львіської фірми «Стоянівнасіння» Василя Верхоляка, який, як підозрюють представники інвестора, є організатором усіх цих нападів, який заявляє про свої права на цьогорічний врожай.

Директор СТОВ «Ратнівський аграрій» Валентин Чернецький пригадує, ніби чув про те, що ця фірма колись мала справи з попереднім орендарем землі - АПК «Волинь». Однак, запевняє, що на цей врожай зазіхати ніхто інший не має права. Розповідає, що частину землі нинішній інвестор купив разом з посівами, решту обробляли і засівали самотужки. Крім того, підприємство, яке вклало у волинське фермерство інвестиції уже заплатило мільйони податків, дало роботу двом сотням місцевих жителів, яким справно платить не малу як для цього сектору зарплату.
Активісти «Правого сектора», які прийшли на Турійщину відбирати врожай, свій вчинок мотивують тим, що, мовляв, справжнім інвестором є так званий «путінський олігарх». Волинські ЗМІ з'язувалися з Андрієм Панніковим, на якого вказують київські активісти. Андрій Панніков уже 20 років мешкає на Кіпрі. Продавши нафтовий бізнес, він вклав гроші у волинське фермерство. Окрім 8-ми тисяч гектарів землі бізнесмен розводить на території області елітні породи великої рогатої худоби. Гроші, що працюють на волинську економіку, аж ніяк не можуть фінансувати Росію, запевняють економісти та бухгалтери СТОВ «Ратнівський аграрій». Натомість значну частину перераховують як на нові технології, так і на розбудову місцевої інфраструктури. Зараз, у надскладний для України час певна частина фінансів виділяється на рахунки допомоги українським військовим. Андрій Панніков дивується як його могли назвати наближеним до російського агресора.


Вчора Андрій Панніков зустрічався з послом України в Кіпрі. Як попередньо анонсувалося, розмова мала стосуватися ситуації, що відбується довкола його бізнесу на Волині. Андрій Панніков переконує, що він готовий винести цю проблему на рівень перших осіб нашої держави та присікти відверте рейдерство, яке, до того ж нахабним чином подається під приводом патріотизму.