Головне управління Державної казначейської служби України у Волинській проінформувало обласну раду щодо освоєння коштів, виділених на потреби військовослужбовців, задіяних в АТО. Про це повідомляють на сайті Волинської обласної ради.

"Станом на 07.08.2014 по коштах, виділених із обласного бюджету в сумі 4,0 млн грн для матеріально-технічного забезпечення військових частин А 2331, 1141. 9971, роти патрульної служби міліції особливого призначення "Світязь", формування на базі обласного військового комісаріату 1-го батальйону територіальної оборони та забезпечення виконання статутних завдань Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану проведено касові видатки на суму 894,7 тис.грн. По коштах, виділених із інших місцевих бюджетів області в сумі 2,2 млн грн проведено касові видатки на суму 1,6 млн грн.

У повній мірі забезпечили використання коштів місцевих бюджетів у 9 районах (Іваничівському, Камінь-Каширському, Ківерцівському, Локачинському, Любешізському, Любомльському, Ратнівському, Рожищенському, IIІацькому), м.Луцьку та м.Володимир-Волинському.

По інших районах, в яких були виділені кошти з місцевих бюджетів та з обласного бюджету, кошти використані не в повному обсязі. Документи на реєстрацію фінансових зобов'язань та платіжні доручення для подальшого використання коштів, виділених на потреби військовослужбовців, задіяних в АТО, в органах Казначейства відсутні.

Опрацювання та реєстрація юридичних та фінансових бюджетних зобов'язань здійснюється органами Казначейства області протягом одного операційного дня. Проплата платіжних доручень, при їх наявності, проводиться на наступний операційний день після опрацювання", -- пише начальник управління