Міжнародний комітет Червоного хреста підтверджує: 262 вантажівки російського гуманітарного конвою перевіряють 80 українських митників та прикордонників. Про це пише 5 канал
Перевірка триває на території населеного пункту Кам’янськ-Шахтинський, що неподалік російського міста Донецьк Ростовської області. За словами Лорана Корба, керівника управління Міжнародного комітету Червоного хреста в Європі та Центральній Азії, – у комітеті й досі не знають про вміст кожної вантажівки. За його даними, у Червоного хреста є домовленість про те, що кордон з Україною перетнуть тільки 262 водії-росіяни, жодних військових чи інших осіб, що супроводжують вантаж, на території України не має бути.

"Перше питання, що стосується водіїв – так, цілком правильно, в кожній машині перебувають 2-3 водії, але була домовленість, що тільки один російський водій залишається, а решту двох замінять на представників Міжнародного комітету Червоного хреста. Ми отримали загальну інформацію від російської сторони про ввесь вантаж. Те, чого нам бракує – це конкретний опис вантажу у кожній машині", - повідомив Лоран Корб.