У Господарському суді Волинської області слухається справа за позовом ПАТ «Волиньобленерго»  до підприємства «Нововолинськводоканал» про стягнення 600 461 гривні штрафних санкцій.

Як повідомила на судовому засіданні представник ПАТ «Волиньобленерго» Вікторія Сорокіна, ще у 2006 році партнери уклали між собою договір поставки електроенергії.

Однак, як запевняє позивачка Вікторія Сорокіна, з жовтня 2011 року у «Нововолинськводоканал» почали постійно виникати затримки по сплаті за спожиту електроенергію, часткові та несистематичні платежі.

І як результат, представник ПАТ «Волиньобленерго» оголосила, що станом на 1 серпня цього року у підприємства «Нововолинськводоканал» існує заборгованість у розмірі 3 637 149 гривень.

Представник відповідача Анатолій Сек наголосив на тому, що підприємство «Нововолинськводоканал» цілком визнає усю суму боргу, жодним чином не оскаржує, та навіть більше – гарантує цілковиту сплату боргу уже завтра.

«Ми увесь цей тиждень бігали по всіх інстанціях, казначействах і в нас є результат. Справа в тому, що держава має нам відшкодувати 8 з половиною мільйонів гривень різниці в тарифах, і ми вже домовилися, що завтра ми з тих коштів одразу ж все погашаємо перед «Волиньобленерго», - запевнив представник «Нововолинськводоканал».

Позивач також підтвердила суду пояснення Анатолія Сека і підкреслила, що суть спору - лише штрафні санкції.

Суддя Господарського суду Валентина Дем'як вказала на деякі неточності у розрахунках ПАТ «Волиньобленрго» та оголосила перерву у судовому засіданні.