Волиняни, котрі стали жертвами валютних кредитів прийшли до обласної ради у пошуках допомоги.

Вчора, близько 18.00 години кілька десятків людей прийшли до обласної ради з проханням допомогти підготувати на наступну сесію проект-звернення до Верховної ради від «кредитних заручників».

Нагадаємо, що Верховна рада нещодавно розглядала законопроект про реструктуризацію валютного кредиту в гривню, автором якого є Руслан Князевич.

Однак, як переконують прохачі, вони самі подавали поправки до законопроекту, у якій йшлося про повернення курсу долара на дату заключення договору. Та все ж народні депутати не підтримали цієї поправки.

Люди запевняють, що зверталися уже до Верховної ради України, до народних депутатів від Волині, разом із такими ж «кредитними заручниками» зі всієї України пікетували Національний банк та Верховну раду, однак конкретної підтримки не отримали ні звідки.

«Ми їздили в Київ, у нас вже є всеукраїнська ініціативна група. Минулого разу нас під Верховної радою було десь 2-3 тисячі людей, але преса писала, що кілька сотень. Ми боїмося, що завтра можемо взагалі бути на вулиці через ті кредити. Ми знаємо, що брали їх на свій ризик, але ж не до такого», - бідкаються волиняни.

Голова ініціативної групи Наталія Янчук розповіла, що брала кредит на купівлю двокімнатної квартири, спочатку справно платила по кредиту, внесли перший внесок  та коли ж курс долара почав стрімко рости, з’явилася небезпека, що вона лишиться на вулиці. Жінка запевняє, що у 2007 році взяла кредит, до сьогодні вже виплатила суму, яка цілком покриває суму кредиту, однак складає лише 30 % тіла кредиту.

Ще одна учасниця ініціативної групи Наталія Коструба теж брала кредит на однокімнатну квартиру і також опинилися у «кредитній пастці».

«Ми брали кредит на однокімнатну квартиру, за ту суму, яку ми сплатили вже, ми могли б купити трикімнатну, але це становить менше половини кредиту. Для нас цю сума не підйомна».

Зрештою люди вирішили «стукатися у всі двері» і прийшли під стіни Волинської обласної ради.

Після розмови з заступником голови обласної ради Ігорем Гузем люди погодили підготувати текст звернення до Верховної Ради, який і проситимуть місцевих депутатів підтримати на наступній сесії обласної ради.