Українська сторона без зволікань розпочне відповідну роботу, як тільки отримає остаточне підтвердження від Міжнародного комітету Червоного Хреста про готовність доставити вантаж до місця призначення, - пише Еспресо.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Серед іншого, йдеться про те, що МКЧХ, який взяв на себе відповідальність за всі логістичні аспекти, у тому числі маршрут транспортування, зберігання та розподіл допомоги на території України, має отримати всі гарантії безпеки для персоналу і вантажу. Такі гарантії Червоному Хресту мають надати, насамперед, контрольовані російською стороною терористичні угруповання та сама Російська Федерація", - йдеться у повідомленні.

Також у повідомленні відзначається, що в Україні виходять з необхідності синхронізації Червоним Хрестом усіх поставок допомоги для цивільного населення Луганщини, включно із тими, що надаються українською стороною у взаємодії з іншими державами та міжнародними інституціями.

В МЗС також наголошують, що попри повідомлення про начебто перетин автомобілями з російським гуманітарним вантажем російсько-українського кордону українські митники  поки не здійснювали процедур з оформлення російської гуманітарки.

"Станом на вечір 20 серпня українські прикордонні та митні служби не здійснювали відповідних процедур по його (вантажу - ред.) оформленню", - відзначається в повідомленні.

Водночас, російське інформагентство ИТАР-ТАСС повідомляє, що на територію КПП "Донецьк-Ізварине" зайшли перші 16 російських вантажівок з "гуманітаркою".