По всій країні на отримання безкоштовних земельних ділянок на цей час подано 707 заявок від учасників антитерористичної операції (АТО). Про це пише 5 канал.

Як повідомили в Державному земельному агентстві України, станом на 14 серпня найбільше подано заявок у Волинській (164), Миколаївській (67) та Хмельницькій (62) областях. Жодної заявки не отримано на виділення землі в Одеській, Донецькій і Луганській областях, по одній - у Харківській, Херсонській та Запорізькій.
"Держземагентством відібрано більше 2,5 тис. Земельних масивів площею 18,4 тис. Га, які можуть бути надані військовим-учасникам АТО у власність в межах норм безоплатної приватизації, передбаченої ст. 121 Земельного кодексу", - повідомили у відомстві.

Нагадаємо, 13 червня Кабінет міністрів підтримав ініціативу Держземагентства, згідно з якою земельні ділянки будуть безкоштовно надаватися у власність військовослужбовцям збройних сил та інших військових формувань, а також співробітникам Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки, які захищають територіальну цілісність і суверенітет країни в східних і південно-східних регіонах України. Розміри таких ділянок передбачається надати від 10 соток до 2 га.