Апеляційний суд Волинської області уже вдруге не може провести судове слухання за справою підпалу автомобіля бізнесмена з Нововолинська, позаяк обвинувачений не з’являється на судове засідання.

Ми уже писали про палія, який за 3000 $ погодився та підпалив машину місцевого депутата та бізнесмена Сергій Ковальчука.

Нагадаємо, що сталося це ще в грудні 2012 року. На той час Сергій Ковальчук був генеральним директором корпорації «Укр-Петроль» та балотувався у народні депутати України.

Володимир-Волинський міський суд у червні цього року засудив чоловіка до 6 років позбавлення волі.

Однак в Апеляційному суді Волинської області зараз оскаржується вищезгаданий вирок. Хто подав апеляційну скаргу допоки невідомо, адже судове засідання щоразу відкладається у зв’язку з неявкою на судове засідання самого обвинуваченого Сергія Смолярчука.

Натомість Серій Смолярчук уже вдруге подає до суду письмове пояснення, у якому вказує, що він перебуває у міській Володимир-Волинській клінічній лікарні на лікуванні, однак, як зауважила колегія суддів, офіційної довідки з лікарні немає.

Головуючий колегії Олександр Пазюк припускає, що підсудний Сергій Смолярчук просто ухиляється від суду.

Виходячи з того, що без підсудного провести судове засідання виявилося неможливим колегія відклала розгляд справи та зобов’язала прокуратуру з’ясувати чи дійсно обвинувачений перебуває на лікуванні.