На шахті «Бужанська» видобуток вугілля у новій лаві буде здійснюватись лише після виконання вимог безпеки. Про це йдеться на сайті Держгірпромнагляду.

На шахті «Бужанська» ДП «Волиньвугілля» після десяти місяців підготовчих робіт вводиться в експлуатацію лава №466. Для приймання в експлуатацію новозмонтованої лави створено комісію, до складу якої увійшли начальник теруправління Держгірпромнагляду у Львівській області Володимир Юрків та в.о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» Михайло Гарбузюк.

У середу, 20 серпня, комісія обстежила лаву № 466 щодо її відповідності вимогам нормативно-правових актів із охорони праці. Через виявлені недоліки, зокрема понад двадцять порушень правил безпеки у вугільних шахтах, незадовільний стан електробладнання, комісією прийнято рішення, що ведення гірничих робіт у лаві №466 можливе за умов усунення порушень.

Довідково:

Довжина новозмонтованої лави - 145 метрів, довжина виймального стовпа — 500 метрів. У лаві №466 змонтований механізований комплекс КД-80, вибійний сребковий конвеєр СП-250 та два очисних комбайни 1К - 101.