Президент Петро Порошенко увечері у п'ятницю, 22 серпня, проведе консультації з лідерами парламентських фракцій з питання розпуску Верховної Ради, - пише ТСН.

За словами джерела агентства "Інтерфакс-Україна" у Верховній Раді, консультації призначені на 17-ту годину.

"Консультації з главою держави пройдуть в Адміністрації президента", - наголосив співрозмовник.

Зокрема, вранці у п'ятницю Порошенко висловив у своєму мікроблозі на Twitter надію на формування в Раді хорошої команди після майбутніх парламентських виборів.

«Переконаний, що після парламентських виборів сформується команда, яка буде здатна продемонструвати найкращі якості України як єдиної держави», - Петро Порошенко (@poroshenko) 22 серпня 2014.

Нагадаємо, що на засіданні 24 липня голова Верховної Ради Олександр Турчинов офіційно оголосив про припинення існування коаліції депутатських фракцій "Європейський вибір".

Розпуск коаліції та неутворення нової протягом 30 днів дають підстави президенту для розпуску Верховної Ради і проведення дострокових виборів.

Відповідно до Конституції, рішення про дострокове припинення повноважень Верховної Ради приймається президентом після консультацій з головою парламенту, його заступниками та лідерами депутатських фракцій у Верховній Раді.