Через бюрократичну тяганину у Володимирі – Волинському на вулиці ледь не опинилася сім’я з трьома малолітніми дітьми, - повідомляє Волинь:Світ.

21 серпня 2014 року з наміром виконати рішення Апеляційного суду Волинської області до місцевого жителя Жирайра Саргсяна прибули двоє представників місцевої виконавчої служби у супроводі трьох міліціонерів.

11 червня 2014 року у Володимир – Волинському міському суді було ухвалено рішення згідно з яким повністю задоволено позов Жирайра Саргсяна та визнано недійсними прилюдні торги з продажу його квартири.

23 липня 2014 року Апеляційний суд Волинської області скасував рішення суду першої інстанції і визнав сім’ю в якій троє дітей, такою що втратила право на користування квартирою.

Пан Саргсян подав касацію до Вищого спеціалізованого суду України про, що письмово повідомив виконавчу службу.

Та представники виконавчої не стали чекати рішення з Києва.

В ситуацію втрутилися депутати Володимир – Волинської міської ради Анатолій Сорока, Василь Сусік та Леонтій Дмитрук, а також громадські активісти Володимир Грек та Ольга Нечитайло.

Зокрема, депутатам вдалося з’ясувати, що на момент запланованих виконавчих дій у Володимир – Волинському міському суді уже знаходилася ухвала Вищого спеціалізованого суду згідно якої дія рішення Апеляційного суду Волинської області призупинена.

Проте надати копію ухвали власнику квартири та депутатам у суді відмовились мотивуючи, що документ призначений для внутрішнього використання, запропонувавши власнику квартири чекати доки поштою отримає свою копію документа. За наполяганням депутатів, власнику надали копію супровідного листа до виконавчої служби за підписом голови міського суду Надії Пікули.

І хоча у міському суді запевнили, що копію ухвали направили в виконавчу службу, працівники останньої стверджували депутатам, що жодних документів не отримували.