Приміщення Луцького міськрайонного суду Волинської області – в аварійному стані. Так, будинок, що на вулиці Лесі Українки, 24 потребує ремонту даху та демонтажу балкону.

Про це повідомив під час засідання постійної комісії з питань комунального майна та приватизації сьогодні, 21 серпня, голова Луцького міськрайонного суду Михайло Квятковський. Пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Так, зі слів головного судді, приміщення суду, загальною площею 836 квадратних метрів потребує ремонту даху. Також у ньому протягом тривалого часу не робили зовнішній ремонт.

Зауважимо, що будівлю звели у 1939 році.

Як пояснив Михайло Квятковський, ремонт покрівлі коштує 240 тисяч гривень. Саме тому, він звернувся до Луцькради із проханням передати частину вищезгаданого приміщення у державну власність.

«Фактично зробили ремонт у кабінетах, але дах старий, протікає. Вода затікає в зал судових засідань та кабінети. Балкон - у аварійному стані. Хвилююсь, аби він не упав на когось і не трапилося біди. Його потрібно демонтувати, адже балкон у кабінеті судді не потрібен. Також є проблеми з каналізацією та електропроводкою», - зауважив служитель Феміди.

Окрім того, він зазначив, що попри встановлену суму, необхідну на ремонт даху, ремонтні роботи покрівлі не обійдуться у 240 тисяч, бо це - вартість таких робіт у квітні місяці цього року.

Разом з тим, серед проблем будівлі – гнилі вікна, що потребують заміни.

Зі слів судді, лише 1500 тисяч гривень необхідно заплатити за оформлення акту аварійності і 15 тисяч за демонтаж балкону. Окрім цього, у аварійному стані перебуває й архів.

Однак, обранці громади одноголосно утрималися від прийняття будь-яких рішень. Утім, це питання розглядатимуть на сесії міської ради.