Під вигуки «ганьба!» та «Гунчик – х..ло!» у супроводі активістів голова облдержадміністрації пройшов пішки проспектом Волі та вулицею Степана Бандери, оскільки не міг знайти часу для спілкування з активістами громадських організацій. Про це пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Це трапилося 22 серпня, коли на 10.45 була запланована зустріч громадських активістів із головою ОДА. Вийшовши з будинку облради, Володимир Гунчик рвучко попрямував до автівки, сказавши активістам, що сьогодні о 18.00 зустрінеться з представниками ВО «Майдан». Свою поведінку він пояснив тим, що у нього був якраз запланований селектор в міністра, тож він зобов’язаний виконувати свої функціональні обов’язки.

Така відповідь не влаштовувала активістів, тому вони заблокували шлях автівці. Недовго думаючи, голова ОДА попрямував пішки через пішохідний перехід проспектом Волі. Варто зауважити, що він переходив вулицю на червоне світло, що викликало невдоволення представників «Правого сектора», Автомайдану та Самооборони Майдану.

Йдучи слідом за головою ОДА, активісти скандували «ганьба!» та вмовляли не втікати від людей, які хочуть висловити свою думку. Протестувальники висловлювали невдоволення кандидатурами, які пропонуються на посади голів райдержадміністрацій на Волині та відсутністю обіцяних громадських обговорень. Володимир Гунчик наполегливо повторював «приходьте на 18.00, коли буде зустріч з ВО «Майдан»» та стверджував, що нікуди не втікає.

 

 

 

 

 

 

«Що таке ВО «Майдан» - це Шиба, Бондар і Пащенко?», - обурювалися на це активісти.

Голова ОДА обіцяв поговорити не лише з представниками ВО «Майдан», а й усіма.

Активісти супроводжували його вулицею Степана Бандери до будівлі Волинського інституту післядипломної освіти. Вулицю Винниченка під обурені вигуки представників громадських організацій Володимир Гунчик перетнув не на пішохідному переході.

 

 

 

 

 

 

Перед самою будівлею інституту активісти спочатку хотіли заблокувати голові ОДА вхід всередину, проте вирішили все ж не перешкоджати діяльності посадовця, а зачекати, доки завершиться освітянська колегія, у якій той візьме участь. Активісти чекали протягом тривалого часу під дверима залу, у якому відбувалося засідання.

Лунали пропозиції повернутися в ОДА та вручити звернення «порожньому місцю голови облдержадміністрації», адже він, мовляв, все одно не хоче чути громаду. Під час засідання під дверима приміщення побільшало првоохоронців. Попри прохання начальника обласного управління освіти Валентини Загреви, ініціатори зустрічі з головою ОДА не погоджувалися перейти в актову залу, а все ж дочекалися Володимира Гунчика та супроводжували його до приміщення, де нарешті відбулася зустріч.