Проведеною Волинською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері перевіркою було встановлено, що між Луцьким спеціальним комунальним автотранспортним підприємство "Луцькспецкомунтранс" та приватним підприємством "Руфусів" укладено договори, згідно яких комунальне підприємство надавало послуги із забезпечення останнього електроенергією та водою, щоденного передрейсового огляду транспортних засобів механіками контрольно-пропускного пункту, збереження транспортних засобів та проведення медичного огляду водіїв, - повідомляє прес-служба прокуратури області.

Однак, попри те, що ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» упродовж лютого 2012 – листопада 2013 років виконувало умови договорів належним чином, та окрім того ще й надавало послуги станції перевантаження та захоронення побутових відходів, приватне підприємство кошти за усі ці послуги не перераховувало та заборгувало спеціальному автотранспортному підприємству понад 97 тис. грн.
Відтак, прокурором заявлено позов до господарського суду Волинської області в інтересах держави в особі Луцького спеціального комунального автотранспортного підприємства "Луцькспецкомунтранс" з вимогою стягнути з приватного підприємства утворену заборгованість.
Позов аналогічного характеру на суму понад 82 тис. грн. заявлено в інтересах ЛСАКП "Луцькспецкомунтранс" і до виробничого житлово-комунального господарства с. Липини, яке не заплатило підприємству за надані послуги з вивезення твердих побутових відходів.